3 Tips När Du Ska Anlita En Personlig Tränare

av William Lundgren

Går du i tankarna på att anlita en PT? Kanske börjar du känna att träningen inte riktigt ger dig de resultat du vill ha, eller att du behöver en nytändning. Då är det definitivt rätt läge att anlita en PT som kan hjälpa dig. 

Det finns dock tre oerhört viktiga punkter att tänka på när man anlitar en PT. I denna artikel kommer vi att gå igenom dessa så du slipper att begå några misstag.

#1 Licensen

Idag krävs det ingen licens för att kalla sig för personlig tränare. Detta leder således till att personer som inte har någon utbildning kan sälja personlig träning. Risken med detta är att de inte alltid är utbildade och du kan därav inte garantera att hjälpen du får av dem ger ett bra resultat.

Därför är det viktigt att du ställer frågan till den PT som du är intresserad av att börja ett samarbete med. Ställ frågor som:

- Är du Licensierad PT? Om ja, vart fick du din licens?

- Har du någon utbildning kopplad till PT-yrket?

På så vis kan du säkerställa att personen som ska hjälpa dig faktiskt vet vad dem håller på med.

#2 Inriktningen

Det är vanligt att konsumenter som anlitar en PT inte lägger tillräckligt med tid på att fråga vilka speciella kompetensområden PTn har. Ingen personliga tränare kan allting och alla har olika kompetensnivåer inom olika områden. Det är därför väldigt relevant för dig som konsument att fråga din PT vilka kompetensområden hen har innan du berättar vad du behöver hjälp med.

Anledningen till att du vill ställa denna fråga är för att PTn som du har ett samtal med inte ska kunna styra sitt svar utefter det du vill höra. Du vill att PTn med egna ord berättar för dig vilka områden hen är speciellt inriktad på. Genom att sedan prata med flera personliga tränare kan du ta ett beslut kring vilken PT som kommer att passa dig bäst.

3 Online eller IRL

Personlig träning är inte längre endast en fysisk tjänst. Den levereras också på nätet och via appar. Då brukar det kallas för PT Online eller Online Coaching. Detta alternativ passar bäst för dig som vill halvera kostnaden för en personlig tränare. Men det finns även fler fördelar.

Den stora fördelen med PT Online är att du får hjälp med hela ditt tränings- och kostupplägg, samt coachning. Anlitar du en PT IRL betalar du endast för de timmar som ni har tillsammans. Med en PT via nätet kan du istället få ett mer fullständigt upplägg.

Med PT Online får du även jobba mer på din självständighet. Det är vanligt att personer som anlitar en PT IRL tillslut känner ett beroende av sin PT. Men online har du stödet från en PT samtidigt som du jobbar på att bli mer självständig. Fördelen med PT IRL är givetvis att de kan hjälpa dig med det tekniska utförandet bättre än vad en PT kan göra online.

Det handlar helt enkelt om vad man är i störst behov av. Har man disciplinen att träna på egen hand är förmodligen PT Online att föredra. Men behöver man någon som står vid sin sida bör man anlita en PT via sitt gym. Det mest prisvärda alternativet är dock oftast PT Online.

Läs mer om Constance PT här.


Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras