Fysiken Friskvård i Göteborg vill ge dig en PT direkt i mobilen

Fysiken vill hjälpa dig att nå dina mål 

Vi har alla någon gång haft ett mål inom hälsa, wellness och fitness. Att förbättra flåset, gå ner några kilon, lägga på lite muskler, eller bara att ha kul med andra genom att röra på sig tillsammans. Göteborgare är inga främlingar för fysisk aktivitet vilket syns under event som Göteborgsvarvet då tiotusentals individer springer loppet tillsammans och hundratusentals supporters hejar på. Som en del av Göteborgs ekosystem för hälsa, fitness och wellness finns studentägda Fysiken som arbetar för att göra något för alla. År 2019 lever vi alla i en digital, mobil och uppkopplad värld, något som Fysiken nu vill pusha gränserna för.

Idag är ett av de vanligaste sätten att komma i form att skaffa ett gymkort och träna själv eller på gruppass. På Fysiken kan du göra allt från att träna CrossFit, kondition & styrka, dans & step, core & funktionellt, body & mind, bollsport och styrketräning för tjejer. Det finns även speciella pass för seniorer i form av cirkel- och cykelträning. Du kan till och med träna virtuell kondition & styrka med förinspelade träningspass på storbildsskärm.

Men nått som lätt kan hindra dig från att nå dina mål är att hjälp och verktyg nästan exklusivt finns på plats på gymmet. Att nå dina mål i hälsa, fitness och wellness beror tyvärr inte bara på vad du gör på gymmet några timmar i veckan, utan hur din livsstil ser ut utanför gymmet. Vem kan du vända dig till för experthjälp om du har frågor om din vardagskost? Hur din arbetsställning och ergonomi påverkar din prestation på gymmet? Vad du bör göra när du fick känningar i axeln efter passet? 

För att hjälpa dig både inne på och utanför gymmet har Fysiken inlett ett partnerskap med oss på GuineaPig, för att ge dig en PT direkt i mobilen. GuineaPig Online Coaching är en mobilapp där du alltid har en personlig tränare på andra sidan appen som ger dig hälsokonsultationer, lägger upp skräddarsydda kost- och träningsprogram och är din guide på din resa mot dina mål. 

Från och med idag kan du uppleva skillnaden med att träna själv, eller någon timme i taget med en fysisk PT, och GuineaPig Online Coaching i samarbete med Fysiken. Du kan klicka hem erbjudandet (med 30% rabatt som student eller senior) direkt i vår shop, eller köpa direkt i receptionen på alla Fysikens anläggningar. 

När du genomfört köpet får du direkt tillgång till ett personligt konsultationsformulär och möjlighet att ladda hem appen. Inom 48 timmar får du ett skräddarsytt kost- och träningsprogram som passar just dig perfekt, varesig du vill se till att ta dina 10 000 steg per dag och äta bättre, få bättre flås på dina gruppträningspass, eller tävla som professionell bodybuilder. Därefter är det bara att sätta igång! Du kan logga din kost och alla dina aktiviteter med appen som din PT får direkt tillgång till. Du kan även chatta obegränsat med din PT om alla frågor mellan himmel och jord relaterade till din hälsa, fitness och wellness. Allt för att hjälpa dig att så snabbt som möjligt nå dina mål.

Community

  Möt utmaningarna med din PT och ditt community i mobilen

  Som vi alla vet finns det en mängd hinder på vägen mot bättre hälsa, fitness och wellness. Livspusslet kan vara svårt att lägga när man jobbar eller pluggar på heltid, samtidigt som man vill ut och leva ett socialt liv och snart ska ut på en resa. Just då kanske en förkylning slår till och sätter en helt ur spel. En vanlig lösning för de som lyckas bra är att planera och standardisera. Ät en simpel och billig diet som minimerar disken. Gå och träna direkt efter skolan eller jobbet varje dag. Följ satta kost- och träningsprogram till punkt och pricka. Då detta fungerar för vissa låter det så tråkigt för andra att de inte ens försöker att skapa en sån livsstil för sig själva. 

  Med GuineaPig Online Coaching kan även personer som inte vill sätta sig ner och planera sin kost och träning för de kommande tre månaderna få hjälp att nå sina mål. Genom att få sin PT direkt i mobilen är det lätt att ställa snabba frågor om vad man borde göra när man har 20 minuter över för att vara lite aktiv, samt att lägga om träningen när man är ute och reser utan gym eller funderar på vad man kan göra när man skadat ena axeln på senaste passet.

  Det är inte bara PTs som kan hjälpa dig att nå dina mål, utan även vänner och communities som stöttar dig socialt. Därför finns det också grupper i appen när du använder GuineaPig Online Coaching på Fysiken där användare kan dela sina framsteg och motivera varandra. Att vara delaktig i en community där alla pushar mot samma mål är sannolikt ett av de absolut bästa sätten att göra en positiv livsstilsförändring snarare än att bara följa ett kortsiktigt program eller diet.

  När du börjar komma förbi de vanliga utmaningarna och börjar se resultat får du också möjlighet att dela med dig av dina framgångar och erfarenheter i ditt community på Fysiken direkt i appen.

  Livsstil

  Gör hälsa, fitness och wellness till din livsstil

  I slutändan är det alltså en livsstilsförändring som krävs för att göra långsiktiga förbättringar för din hälsa, fitness och wellness. När du har nått dina första mål kan det vara svårt att veta vad man ska göra härnäst, vilket är ännu en anledning till att många tappar sina resultat efter att ha uppnått dem. 

  Vid denna punkt kan din community och PT hjälpa att inspirera och motivera dig till att sätta nya mål att jobba mot. Att hjälpa andra att göra samma resa som du har lyckats göra är också ett fantastiskt sätt att ge tillbaka till communityn som hjälpt dig att nå dit du är idag. Andra som just har börjat på resan du nu har kommit längre på kommer att tacka dig!

  Vad Fysiken och vi på GuineaPig vill se är att du känner att du kan uppnå vad du än vill när det kommer till din hälsa, fitness och wellness. Att träna på Fysikens anläggningar med din PT och ditt community direkt i mobilen är idag det bästa tipset vi kan ge dig! Att hjälpa dig mot friheten och självförtroendet du kommer att känna när du når dina mål och vet att du kan göra vad du än vill härnäst är anledningen till vi går till jobbet varje dag. Vi önskar dig varmt lycka till på din resa och hoppas att få se dig snart, på Fysiken med din PT och ditt community med dig i mobilen.

  Har du några frågor om GuineaPig Online Coaching eller Fysiken? Säg hej i vår chatt nere till höger i fönstret för att få snabba svar!

  Läs mer om GuineaPig Online Coaching och Fysiken.


   Lämna en kommentar

   Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras